Zapečene palačinke sa mljevenim mesom i gljivama
Ukoliko ste u vječnoj nedoumici šta pripremiti za ukusan ručak, stranica Recepti-svijeta.com donosi jedan ukusni recept za zapečene palačinke punjene mljevenim mesom i gljivama.
Sastojci:
300 gr mljevenog mesa
1 glavica luka
200 gr gljiva
1/2 svježe crvene paprike
2 kašike nasjeckanog peršina
1 kašika origana
1 kašika crvene paprike u prahu
so
biber
2 kašike ulja
Preljev za palačinke:
300 ml vrhnja za kuhanje
200 ml jogurta
100 ml mlijeka
3 jaja
Priprema:
Na malo ulja dodati sitno nasjeckani luk i kada pusti miris, dodati sitno narezanu papriku. Kada paprika omekša dodati meso i kuhati na laganoj vatri uz miješanje. Nakon 5 minuta dodati narezane gljive. Dodati začine i pirjati na laganoj vatri dok suvišna tekućina ne ishlapi.
Nadjev ohladiti i puniti palačinke. Složiti palačinke u vatrostalnu posudu i preliti sa preljevom kojeg ste pripremili tako da ste zajedno pomiješali razmućena jaja, vrhnje za kuhanje, jogurt i mlijeko
Staviti u zagrijanu pećnicu na 200ºC oko 30-40 minuta. Poslužiti uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.