Zaklada Nora Šitum: pomoć oboljeloj djeci i roditeljima

Radiosarajevo.ba
Zaklada Nora Šitum: pomoć oboljeloj djeci i roditeljima


Prvi put nakon tužnog povratka iz Amerike, gdje su proveli zadnje trenutke sa svojom jedinicom Norom Šitum, javnosti su se obratiti Đana i Ivica, roditelji djevojčice čija je sudbina dirnula srca hiljada ljudi diljem regije i svijeta.

"To da vrijeme liječi sve rane ne stoji u praksi, jer što vrijeme prolazi sve je teže", rekla je majka djevojkčice koja je dirnula brojna srca, Đana Atanasovska Šitum.

Tema konferencije za medije je bio izvještaj o stanju financija nakon humanitarne akcije provedene za Noru, te najava rada Zaklade Nora Šitum koja je u procesu osnivanja, piše Dnevnik.hr.

Đana Atanasovska Šitum i Ivica Šitum obavijestili su javnost kako će s preostalih 3.316.882, 47 miliona kuna započeti gradnju doma za smještaj roditelja i djece oboljele od malignih bolesti u Zagrebu. Početak gradnje se očekuje na jesen, kao i završetak registracije Zaklade Nora Šitum. Rečeno je i kako se u akciju uključio i Grad Zagreb.

Uoči javne promocije Zaklade, Đana i Ivica su dali intervju dnevnom listu 24 sata, za koji su, među ostalim, rekli kako ih na njihovu prerano umrlu jedinici podsjećaju i gipsani odljev ručice i stopala, koje su im izradili u Dječjoj bolnici Philadelphija, gdje je Noru očekivalo eksperimentalno liječenje, koje mali iscrpljeni organizam, nažalost, nije dočekao. Nora je preminula u Americi 20.marta, a njezini roditelji Đana i Ivica svu će ljubav, bol i sjećanje pretočiti u rad Zaklade Nora Šitum.

''To je ono što nas drži, razmišljajući kako pomoći, samo tako možemo dalje", poručili su roditelji Nora Šitum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak