Zaboravite na ostrige: Ovo su lako dostupni afrodizijaci

Radiosarajevo.ba
Zaboravite na ostrige: Ovo su lako dostupni afrodizijaci

Svi će vam na pitanje o prirodnim afrodizijacima početi pričati o ostrigama i sličnim rijetko dostupnim namirnicama, no zapravo na raspolaganju imamo vrlo učinkovite obične namirnice, piše Metro portal.

Ako razmišljate šta bi se moglo na brzaka prigristi, a da vas pritom i dovede u seksi raspoloženje, ne morate odlaziti u trgovine egzotičnih proizvoda ili seksi shopove, dovoljno je malo "prozujati" kuhinjom.

Za početak, avokado je jedna od namirnica za koju nikad ne biste pomislili da ima takav učinak, no bogatstvo nezasićenih masti poboljšat će cirkulaciju u tijelu, što će, naravno, imati vrlo dobar učinak na mušku potenciju.

Bademi su puni cinka i selena koji dokazano imaju utjecaj na zdravlje genitalnih organa i jačanje libida, pa bi ih uvijek trebali imati na stolu. Uz to, iskoristite sezonu jagoda koje poboljšavaju kvalitetu sperme muškarcima, a reproduktivno zdravlje ženama.

Rukola oduvijek u narodu ima reputaciju afrodizijaka, a moderna su istraživanja to dokazala, pa neka bude uvijek u salati. Narod od davnina preporučuje i smokve, pa bi i taj savjet naših baka trebalo poslušati.

Za kraj, citrusi imaju bogatstvo antioksidansa i ostale zdrave sastojke koji čuvaju zdravlje muških reproduktivnih organa, a nova istraživanja kažu da imaju odličan utjecaj na seksualnu želju žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak