Za nespretne: Majica koju je nemoguće isprljati

Radiosarajevo.ba
Za nespretne: Majica koju je nemoguće isprljati

Student Aamir Patel iz San Francisca izmislio je revolucionaran proizvod, a riječ je o majici koju je nemoguće isprljati tekućinom. Ovo je savršen izum sa nespretne ljude. Tinta, kečap te razni drugi neprijatelji odjeće sada bi trebali postati manje opasni.

Njegova se majica zove Silic, a naizgled se ne razlikuje od majice kupljene u bilo kojoj trgovini odjećom,piše Index. No, ona je ipak izrađena od tkanine u kombinaciji s hidrofobnom nanotehnologijom. Ona se, ako je vjerovati njenom tvorcu, neće usmrditi nakon napornog treninga ili vrućeg dana, a u početku bi trebala biti dostupna u bijeloj i crnoj boji.

Tajna je u sloju zraka koji se stvara na površini tkanine te ne dozvoljava tekućinama da dođu u dodir s njom. Svoj je projekt mladi vizionar Aamir Patel predstavio na Kickstarteru gdje zasad skuplja dobrovoljne priloge kako bi svoju ideju mogao realizovati.

Majice bi se u internetskoj prodaji trebale pojaviti najkasnije u maju, a cijena će im biti između 40 i 50 dolara.

Tkanina je napravljena od poliestera tretiranog kombinacijom hemikalija koje ga čine otpornim na vodu.

Uprkos tome, njen izumitelj tvrdi da se ni po čemu ne razilkuje od bilo koje druge majice iz trgovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak