Za ljubitelje tjestenine: Pasta Primavera

Radiosarajevo.ba
Za ljubitelje tjestenine: Pasta Primavera

Donosimo vam jedan jednostavan recept za lagani ljetni ručak za sve ljubitelje tjestenine i povrća - pasta primavera koju odlikuje upotreba svježeg povrća, te je stoga dosta laganija varijanta od masnih i kremastih sosova, idealna za vruće dane!

Sastojci

Za umak od povrća: 250 gr mladih zucchini tikvica, 100 gr šampinjona, pečurki ili gljiva po vašem izboru, 1 češanj bijelog luka, dva paradajza, 500 ml soka od paradajza, so i biber po ukusu, kašika Vegete i kašika narendanog parmezana, 500 gr špageta, so i voda.

Priprema

Tikvice operite i nasjeckajte. Šampinjone također operite i nasjeckajte, te pomiješajte s tikvicama. U tavi ugrijte maslinovo ulje i u njega stavite povrće i bijeli luk isjeckan na listiće. Propržite nekoliko minuta. Zatim dodajte oguljeni i nasjeckani paradajz, koji pustite samo malo da se otopi. Dodajte začine. Pošto je umak prokuhao, prelijte sa sokom od paradajza i kad ponovno provri, skinite s vatre. Tjesteninu skuhajte po uputstvu na vrećici i umiješajte u gotovi umak. Pospite parmezanom.

Posluživanje

Vrlo je važno da umak ne kuhate predugo i da povrće ostane hrskavo. Ovo je idealan recept za sve one koji vole tikvice i koji ne žele satima stajati kraj šporeta.

Prijatno!

(Recept preuzet sa Coolinarika.com).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak