Za godinu dana zajedno izgubili nevjerovatnih 237 kilograma

Radiosarajevo.ba
Za godinu dana zajedno izgubili nevjerovatnih 237 kilograma

Justin i Lauren Shelton postali su prava medijska senzacija nakon što su zajedničkim snagama skinuli 237 kilograma.

Još početkom prošle godine, Justin je težio 268 kilograma, a Lauren 154.

"Počeo sam se debljati nakon sportske ozljede u srednjoj školi. Nisam mogao biti aktivan i zbog toga sam počeo nabijati kile. U jednom trenutku sve je izmaklo kontroli", rekao je Justin.

"Oduvijek sam utjehu pronalazila u hrani. U stvari, jela sam čak i kad sam bila sretna. No, počela sam se debljati nakon srednje škole i imala sam nekih osobnih problema, a kako su godine odmicale, polagano sam se debljala i došla do 154 kilograma. U jednom trenutku jednostavno sam se pomirila s tim da sam predebela i više me nije bilo briga", objasnila je Lauren.

 

Pretežak za liječnički pregled

Međutim, sve se promijenilo krajem 2011. nakon što je liječnik Justinu rekao da je pretežak za liječnički pregled.

"Tada mi je postalo jasno da sam stvarno pretjerao i odlučio sam da ću radije umrijeti pokušavajući vratiti se u formu nego živjeti nezadovoljan samim sobom", rekao je Justin za HuffPost. Odlazak u bolnicu uznemirio je i njegovu djevojku Lauren te su zajedno odlučili prepoloviti težinu.

 

U februaru 2012. potpuno su promijenili prehrambene navike. Izbacili su sol, kruh, ulje, umake i masno meso i započeli se zdravo hraniti, piše Index.hr.

Radujemo se svakom novom danu

Naravno, počeli su i trenirati. Isprva polagano, a danas u teretanu idu i do šest puta sedmično.

"Znali smo u teškim trenucima da imamo jedno drugo. Bilo bi mi puno teže da nisam imala njegovu podršku", rekla je Lauren i dodala: "Popravila nam se kvaliteta života. Odjeću kupujemo u normalnim trgovinama, a radimo i stvari koje se prije ne bismo usudili. Aktivni smo i radujemo se svakom novom danu".

Justin danas ima 111, a Lauren 74 kilograma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak