Viralni trik oduševio svijet: Riješite se mrlja od ulja koristeći kuhinjske sastojke

0
Radiosarajevo.ba
Viralni trik oduševio svijet: Riješite se mrlja od ulja koristeći kuhinjske sastojke

Mrlje od ulja na odjeći često se čine kao nepremostiv problem, ali ne mora biti tako. Zahvaljujući genijalnim trikovima koje ljudi dijele na društvenim mrežama, uklanjanje tih tvrdokornih mrlja nikada nije bilo jednostavnije.

Influencerica Lese Mmolotsi otkrila je rješenje koje je oduševilo njezine pratitelje. Bez potrebe za octom, ona u svojoj metodi čišćenja koristi svakodnevne kuhinjske sastojke koje već imate kod kuće.

Njen najnoviji trik za čišćenje mrlja od ulja oduševio je njezine pratitelje, a objava prikupila je čak 212.000 lajkova.

Razbojništvo u Sarajevu: Opljačkana prodavnica, traga se za počiniocem

U videu koji je podijelila, Lese započinje demonstraciju tako što namjerno stvara mrlje od ulja na svojim tajicama za trčanje te u videu pita: "Imate problema s mrljama od ulja na odjeći? Evo kako ih se riješiti."

Prvi korak jest upiti višak ulja papirnatim ili kuhinjskim ubrusom, izbjegavajući pritom trljanje kako bi se spriječilo širenje mrlje.

Lese je na kraju videa izjavila: "Oprostite se od mrlja od ulja i pozdravite svježu, čistu odjeću."

Zatim je pokazala savršeno očišćene tajice, javlja Express.

"Muče vas tvrdoglave mrlje od ulja na vašoj omiljenoj odjeći? Bez brige! Ovaj jednostavni trik, korak po korak, pomoći će vam da ih se riješite koristeći sastojke koje već imate kod kuće. Sve što vam treba su soda bikarbona, sredstvo za pranje posuđa i vruća voda. Moj savjet je da pustite da soda bikarbona upije ulje prije nego što počnete ribati. Ako je mrlja starija, ovu metodu treba ponavljati nekoliko puta", objasnila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak