Zbog dvije kašike ovog sredstva u veš mašini odjeća je postala mekana: Domaćice oduševljene

0
Radiosarajevo.ba
Zbog dvije kašike ovog sredstva u veš mašini odjeća je postala mekana: Domaćice oduševljene

U savršenom svijetu odjeća koju izvadimo iz mašine za pranje veša bila bi delikatna i mekana. U stvari, nažalost, to nije uvijek slučaj, ali postoji jednostavan način za to.

Dvije kašike glicerina sipane u posudu za omekšivač su dovoljne.

Glicerin omekšava tkaninu. Zahvaljujući njoj, vaša odejća će biti prijatna na dodir. Nema više grubih džempera. Dodavanje glicerina takođe pomaže u smanjenju statičkog elementa u odjeći.

Stravična nesreća na jugu BiH: Poginula jedna osoba

Ova mala promjena može značajno poboljšati udobnost nošenja odjeće. A ako, osim što je mekan, želite lijep miris, dodajte još nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja. Ovako imate domaći omekšivač.

Inače, glicerin možete ga nabaviti u bilo kojoj apoteci bez problema. Neke kozmetičke prodavnice također prodaju ovaj proizvod, ali onaj iz apoteke će u većini slučajeva biti jeftiniji. Glicerin nije skup, i dok se primarno koristi za ublažavanje iritacije i crvenila na koži, zapravo može da se koristi u različite svrhe, piše Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak