Užas: Dječak u kolicima izdvojen jer je kvario kadar

Radiosarajevo.ba
Užas: Dječak u kolicima izdvojen jer je kvario kadar

Školska fotografija na kojoj je izdvojen učenik u invalidskim kolicima morala je ponovo biti uslikana nakon što su dječakovi roditelji iznijeli problem kompaniji odgovornoj za fotografiju, piše Huffingtonpost.com.

Fotografija osnovne škole Herbert Spencer pokazuje sedmogodišnjeg Milesa Ambridgea, koji koristi invalidska kolica, odvojenog od ostala 22 učenika. Kako se dječak smiješi kameri naginje se da bude bliže ostatku razreda.

Ambridge ima spinalnu mišićnu atrofiju, koja napada kičmene nervne ćelije. On ne može hodati i koristi kolica da bi se kretao, piše Toronto Star.

"Ne mogu shvatiti kako je fotograf mogao pogledati kroz objektiv i pomisliti ovo je dobar kadar", rekla je dječakova majka Anne Belanger.

Nakon što je vidio fotografiju Milesov otac je pisao školi British Colubia da Lifetouch Photography ponovo uslikaju fotografiju. Belanger je takođe objavio fotografiju na njihovoj Facebook stranici.

Lifetouch je ponovo slikao razred prošli četvrtak, ali ovaj put sa Milesom van kolica kako sjedi sa ostatkom razreda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak