Underpainting: Ovo je novi trend u šminkanju, već je popularan na TikToku

0
Radiosarajevo.ba
Underpainting: Ovo je novi trend u šminkanju, već je popularan na TikToku

Najnoviji trend ljepote TikTok-a, underpainting, zapravo je postojao i prije ove platforme, samo je vremenom zaboravljen.

Kreatori ovog beauty sadržaja prvo nanose konture, zatim korektor, a tek na kraju puder. Navodno, ovaj način šminkanja čini izgled znatno prirodnijim. 

Mary Phillips, šminkerica zvijezda poput Kendall Jenner i Hailey Bieber, na TikToku je otkrila kako postiže ovaj look, a zahvaljujući njoj, underpainting tehnika je postala viralna.

Muškarac u kući držao arsenal oružja, pogledajte šta su mu sve pronašli

Treba se podsjetiti da je prije nje ovaj koncept slojevitog šminkanja popularizirao kralj kontura Kevyn Aucoin još devedesetih godina. Kasnije su Scott Barnes i mnogi drugi makeup artisti samo preuzeli ovaj majstorski pristup.

TikTok fanatici nastavili su sa eksperimentisanjem, pa je tako osmišljena i tehnika u kojoj se konture izvlače prvo sa desne umjesto lijeve strane lica, a tu je i minimalizam pri korištenju proizvoda - dovoljno vam je da koristite samo korektor i puder, ili da čak ostavite samo konture na dobro hidriranoj, sjajnoj koži, piše Elle.

@

♬ -

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak