Umjesto pegle koristi jednu stvar iz kuhinje: Odjeća izgleda kao tek kupljena, bez ijednog nabora

2
Radiosarajevo.ba
Umjesto pegle koristi jednu stvar iz kuhinje: Odjeća izgleda kao tek kupljena, bez ijednog nabora

Volite li peglati? Sigurni smo da je vaš odgovor - ne! Pogotovo ako je riječ o peglanju po ovim nesnosnim vrućinama.

Neke domaćice otvoreno priznaju kako za peglom posežu samo ako su u pitanju košulje. Jednostavno, peglanje uzima dosta vremena, a budući da je većina nas zaokupljena svakodnevnim obavezama i ubrzanim životom, laka i brza rješenja više su nego dobrodošla.

Svaki dan domaćice na TikToku i Instagramu dijele neke trikove koje su i same isprobale, tvrdeći da "odrađuju posao", pa je jedan od njih podijeljen na Instagramu, otkrivajući ženama kako uštedjeti struju i "živce" pri peglanju. Ili jednostavno ako ne vole peglati.

Gigantu iz Bosne i Hercegovine pošlo je za rukom što nikom nije: Prihodi otišli u nebo

Sve što vam treba je kuhinjska aluminijska folija od koje je potrebno napraviti par većih kuglica. Kuglice je potrebno ubaciti u mašinu dok se veš pere, a, kako tvrdi autor videa, rezultat je odličan. Dobit ćete ispeglanu odjeću bez rastezanja daske, prenosi Krstarica.

Neke domaćice su potvrdile da se ovim trikom služe već duže vrijeme, dok su druge rekle da im nije pošlo za rukom. Naravno, podrazumijeva se da veš mašina ne bude natrpana odjećom jer će ona tada sigurno biti izgužvana, a kuglice neće raditi svoj posao kako treba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak