Umirući otac ispunio posljednju želju i odveo kćerke do oltara

Radiosarajevo.ba

Voljeni otac i suprug Fred Evans je oduvijek želio odvesti svoje kćerke do oltara, na dan njihovih vjenčanja, a od te želje ga nije mogla odvratiti čak ni dijagnoza metastaze melanoma. Dok se oporavljao od dvostruke transplantacije pluća, svjestan da će živjeti još samo par mjeseci, Evans je odlučio ispuniti svoju životnu želju.

Ovaj otac je na samom kraju svog života odlučio iznenaditi svoje kćerke Gracie i Kate i prirediti im ceremoniju odlaska do oltara. U pomoć mu je pritekla neprofitna organizacija posvećena inspirativnim fotografskim pričama, Fotolanthropy, te su se na ceremoniji (polovičnog) vjenčanja našli njihovi fotografi Matt i Julie Norine.

U organizaciji ovog dirljivog događaja Fredu je pomogla supruga Karla, a Gracie i Kate su stigle u crkvu u dogovoreno vrijeme, misleći da otac priprema iznenađenje za njihovu majku. Okružen porodicom i najbližim prijateljima, otac je potom proveo obje kćerke do oltara, dajući im do znanja kako želi učestvovati u najljepšem danu njihovog života čak i ako ne bude tu kad se budu i zaista udavale.

U fotogaleriji pogledajte kako je izgledala ova akcija domišljatog oca Freda, koji je preminuo nekoliko sedmica kasnije, 25. jula ove godine.

Loading...

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak