U ovoj prostoriji nikad ne sušite veš: Možete sebi stvoriti nekoliko problema

0
Radiosarajevo.ba
U ovoj prostoriji nikad ne sušite veš: Možete sebi stvoriti nekoliko problema

Mnogi svoju odjeću suše kako god stignu, na radijatoru ili na stalku za sušenje, ali stručnjaci upozoravaju da biste trebali imati na umu da postoji jedna prostorija u kojoj nikada ne biste trebali sušiti svoje rublje.

Mokro rublje povećava vlažnost zraka za 30 posto, povećavajući rizik od poteškoća s disanjem tokom spavanja i ugrožavajući imunološki sistem.

Kao rezultat povišene razine vlage, mogla bi se povećati i šansa za razvoj plijesni.

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

"Držanje vlažnog rublja u vašem životnom prostoru ne potiče samo pojavu plijesni i vlage, već može dovesti do respiratornih problema, a mokro rublje također može biti i pomalo smrdljivo. Spavaća soba je jedna od prostorija u kojoj provodite najviše vremena, pa s obzirom na potencijalne zdravstvene probleme i probleme s plijesni, bilo bi bolje da ga držite podalje", rekli su stručnjaci iz In The Wash-a.

Grinje se također mogu početi pojavljivati u spavaćim sobama jer mokra odjeća stvara vlažnu okolinu u kojoj one mogu rasti. Osim toga, ako vlaga ispuni prostoriju može doći do kondenzacije, koja zauzvrat može uzrokovati truljenje drvenih konstrukcije, piše Večernji List

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak