Tronogi ovčar i bolesni dječak spasili jedan drugog

Radiosarajevo.ba

Kako bi pomogao svom sedmogodišnjem sinu, Owenu Hawkinsu, koji pati od socijalne fobije i Schwartz-Jampel sindroma (genetskog oboljenja koje se manifestira kroz slabost i ukočenost mišića), njegov je otac odlučio da mu nabavi psa, te je tako u njihovu porodicu došao Haatchi, tronogi ovčar koji je izgubio jednu nogu u nesreći sa vozom kada su ga ostavili zavezanog za šine.

''Owen je počeo da osjeća strah od vanjskog svijeta kada je krenuo u školu i shvatio da se razlikuje od druge djece. To je na njega ostavilo velike posljedice - povukao se u sebe, nije htio da izađe napolje, niti da se druži sa drugom djecom'', priča Owenov otac.

No, Owen je uz pomoć svog novog krznenog prijatelja prevazišao strah od vanjskog svijeta, te su tako on i Haatchi postali nerazdvojni, a mališan koji ranije nije smio da izađe napolje, sada obožava duge šetnje sa svojim najboljim drugom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak