Tako to rade majstori - evo kako napraviti 'savršenu' kajganu

0
Radiosarajevo.ba
Tako to rade majstori - evo kako napraviti 'savršenu' kajganu

Ne kaže se uzalud "Ne zna ni jaje ispeći", jer priprema jaja je jedna od prvih stvari koje naučimo spremiti. 

No, koliko je onih koji nisu sigurni u svoje sposobnosti po tome pitanju svjedoči podatak da je prije neki dan ogromno zanimanje izazvao jedan savjet za pripremu prženih jaja (kajgane) koji je stigao sa zanimljive adrese.

Slavni šef Thomas Keller otkrio je svoj recept za pržena jaja i pri tome odao svoj mali trik.

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Za kajganu je jaja najbolje umutiti mikserom, iako se obično savjetuje jaja mutiti viljuškom i to bez prevelikih pokreta koji će u jaje unijeti puno zraka - kad šef čiji restorani imaju čak osam Michelinovih zvjezdica kaže da je bolje mikserom, mi ostali šutimo i slušamo.

Osim miksera (i jaja) trebat će vam i cjediljka jer Keller savjetuje da se jaja prije ulijevanja u tavu procijede, kako bi kajgana imala bolju teksturu te da se prže na laganoj vatri, uz dodatak malo kreme fraiche (krema guste konzistencije i oštrog i svježeg okusa).

Idealan doručak: Ukusan porodični omlet iz rerne

Mnogi su probali njegov savjet pa su to podijelili putem društvenih mreža. Ljudi su mahom oduševljeni, a zanimljivo je da je jedna od onih koji su se javili da su uspješno isprobali Kellerovu metodu i njegova kolegica Maxine Sharf koja je utvrdila da je kajgana po Kellerovom receptu "nevjerovatna".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak