Tajno dugme na veš mašini: Pritisnite ga i skoro da nećete morati sušiti veš

1
Radiosarajevo.ba
Tajno dugme na veš mašini: Pritisnite ga i skoro da nećete morati sušiti veš

S dolaskom jeseni i nižih temperatura, sve više ljudi suočava se s izazovom sušenja veša koje je vani teško izložiti suncu i vjetru. No, postoji jednostavan trik koji može ubrzati sušenje, a krije se u funkcijama veš mašine.

Novije veš mašine posjeduju poseban program za dvostruko centrifugiranje, koji osigurava da veš nakon pranja izađe manje vlažan, čime se znatno skraćuje vrijeme sušenja.

Upravo je taj „skriveni“ program privukao veliku pažnju korisnika društvenih mreža, nakon što je jedna korisnica na Instagramu podijelila video s praktičnim savjetom za dvostruku centrifugu. "Dvostruka centrifuga za pobjedu", napisala je u opisu svog videa, u kojem savjetuje sve da koriste ovu funkciju.

Nakon ponovnog brojanja glasova: SDA objavila da imaju još jednog načelnika

Bit će manje vlažna

Video je brzo postao viralan, a korisnica pojašnjava: "Dvostruko centrifugirajte svoj veš! Tako će vaša odjeća nakon pranja biti manje vlažna, što znači da će se brže osušiti."

Dodatna centrifuga omogućuje učinkovitije cijeđenje viška vode iz rublja, čineći ga tako pogodnijim za sušenje, bilo da ga ostavljate u zatvorenom prostoru ili stavite na sušilicu.

Uz to, korisnica napominje i važan trik za glađu odjeću: "Uvijek brzo protresite svoju odjeću prije nego što je stavite na sušenje, kako biste uklonili sve nabore." Na taj način, ne samo da će odjeća brže osušiti, već će biti manje zgužvana i lakša za peglanje.

S obzirom na popularnost ove objave, jasno je da će dvostruka centrifuga postati neizostavan dio rutine pranja i sušenja, osobito tijekom hladnijih mjeseci kada sušenje vani postaje pravi izazov, piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak