Tajna čišćenja: Zašto stavljati vrećicu riže u frižider?

0
Radiosarajevo.ba
Tajna čišćenja: Zašto stavljati vrećicu riže u frižider?

Svi smo svjesni da kuhanu rižu treba čuvati u frižideru kako bi se spriječio rast bakterija koje mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju našem zdravlju. No, zašto onda stavljati vrećicu sirove riže u frižider?

Postoji dobar razlog za to, u nastavku ćemo vam otkriti.

Sirova zdjela riže u frižideru predstavlja jednostavan, učinkovit, i ekološki prihvatljiv način da se riješite viška vlage. Također pomaže u smanjenju neugodnih mirisa koji često izlaze iz frižidera.

Ben Affleck i Jennifer Lopez snimljeni nakon glasina o razvodu: Ne izgledaju sretno

Riža pohranjena na ovaj način djeluje kao apsorber mirisa. Važno je samo ne zaboraviti povremeno zamijeniti rižu, posebno ako primijetite da je nabubrila ili vlažna.

Naravno, održavanje čistoće u frižideru je ključno. Ako se u njemu nalazi stara i pokvarena hrana, vrećica riže možda neće biti od velike pomoći.

Redovito provjeravajte police, a proizvode s dugim rokom trajanja stavite na stražnju stranu, dok ono što trebate brzo pojesti neka vam bude nadohvat ruke i vidljivo, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak