Svijetleći Gospin kip - jeftin marketinški trik?

Radiosarajevo.ba
Svijetleći Gospin kip - jeftin marketinški trik?

Gospin kip u staroj kući vidjelice Vicke Ivanković-Mijatović u Bijakovićima kod Međugorja i treću noć za redom svijetli.

Kao i prethodne dvije noći, očevici okupljeni u Vicikinoj kući kazali su kako je gipsani kip počeo fluoroscentno zelenom bojom svijetliti oko 19:30 sati.

Šta Sulejman Veličanstveni kaže na svjetleću Gospu 

Hiljade hodočasnika od ponedjeljka navečer, kada je prvi put primijećeno da Gospin kip svijetli, okupljaju se ispred kuće i u redu čekaju da vide kip te se pomole ispred njega. Među okupljenima je velik broj hodočasnika iz mnogih stranih zemalja iz cijelog svijeta.

Ulaz vjernika u sobu s kipom osiguravaju iz Udruge Kraljica mira, a u prostoriju ulazi po desetak ljudi i vrlo se kratko zadržavaju

Po danu su manje gužve jer tada kip ne svijetli iako postoje navodi očevidaca da su primijetili kako po danu kip povremeno svijetli ali svijetlocrvenkastim svjetlom. Novinar Fene prilikom obilaska kipa nije primijetio da kip svijetli po danu.

Inače, svjetlost na Gospinu kipu prvo je u ponedjeljak navečer primijetilo šestero talijanskih hodočasnika koji su došli pomoliti se u Vickinu kuću, koja je stalno otvorena za hodočasnike. Spomenuti Gospin kip donesen je iz Italije 1983. godine te je stavljen u kuću u kojoj je Vicka godinama davala svjedočanstva hodočasnicima o Gospinim ukazanjima.

Dio stručnjaka u znanstvenim krugovima mišljenja je kako je riječ o jeftinom marketinškom triku te da je kip premazan cinkovim sulfidom ili stroncijevim aluminatom, dok je  dio stručnjaka  oprezniji u iznošenju stavova te smatra kako je potrebno Međugorje i na licu mjesta ispitati što je izazvalo neobičnu svjetlost.

I dio javnosti u Hercegovini je podijeljen oko ovog navodnog fenomena. Dio smatra da ne treba sumnjati u svjeteleći Gospin kip te da je to još jedno čudo iz Međugorja, dok drugi sumnjaju u "čudo"

Portal 24 sata.hr prenio je prve dojmove Vicke Ivanković Mijatović (49) kada su je u utorak obavijestili o svemu što se događalo u njezinoj sobi večer prije, kada je prvi put Gospa zasvijetlila.

Samo nastavite moliti. Dobro je da svijetli. To je znak da Gospa uslišava naše molitve. Bolje da svijetli nego da plače. Samo molite, kazala je Vicka koja ima svakodnevna Gospina ukazanja.

Prema svjedočenju Vicke, Gospa joj je, osim poruka, povjerila i svoj životopis, koji je Vicka zapisala u tri bilježnice i priredila za tisak. Kada dođe vrijeme, knjigu će objaviti u vlastitom izdanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak