Švedska: Muškarac umro od trovanja votkom

Radiosarajevo.ba
Švedska: Muškarac umro od trovanja votkom

Nakon što je muškarac u Švedskoj umro pijući votku poznatog proizvođača, policija je objavila upozorenje građanima u kojem apeliraju na oprez.

Naime, prema nalazima iz bolnice u Helsingborgu, 38-godišnji Litvanac primljen je u bolnicu zbog alkoholnog trovanja u petak, a od posljedica trovanja umro je dan kasnije, prenosi Helsingborgs Dagblad.

Trovanje metanolom

''U bolničkom nalazu kao uzrok smrti navedeno je trovanje metanolom'', rekao je Joakim Ekstrand, glasnogovornik policije, a policija je pokrenula istragu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje na ubistvo.

Boca "Renat brännvin" votke nalazi se među dokaznim materijalom u policiji, a policija je objavila i opće upozorenje pri kupnji votke tog proizvođača.


Metanol je inače smrtonosan ukoliko se konzumira čak i u malim količinama.

Iako je tržište alkoholnih pića u Švedskoj strogo kontrolirano od strane države, postoji i crno tržište, putem kojeg ljubitelji alkoholnih pića mogu doći do bilo kojeg pića, prenose u utorak agencije, piše Fena.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak