Svaka domaćica treba znati: Stavite peršun u vodu sa sodom bikarbonom i vidjet ćete rezultat

0
Radiosarajevo.ba
Svaka domaćica treba znati: Stavite peršun u vodu sa sodom bikarbonom i vidjet ćete rezultat

Ne samo da je odličan kao ukusan začin, peršun će cijelom interijeru dati onaj karakterističan mirisni ugođaj.

Ova višegodišnja biljka može izrasti od 60 do 90 centimetara, ovisno o tome u kojim uvjetima raste. Možete ga bez problema uzgajati kod kuće, a važno je jedino da ga ne držite u neposrednoj blizini radijatora ili rashladne klime.

No, jeste li znali da postoji genijalan trik s peršinom kojeg bi svaka domaćica trebala znati. Naime, ako ste se ikada pitali kako održati svježinu peršuna, postoji vrlo jednostavan način kako to postići.

Kolaps u Bosanskoj Gradiški: “Čekamo dva sata, smučio nam se odmor”

Postupak je sljedeći: ulijte vodu u posudu. Dodajte kašiku sode bikarbone. Umočite peršun koji ćete tako i očistiti. Poprskajte ocat po dasci za rezanje i obrišite je krpom. Zatim nasjeckajte peršun. Na dno staklenke stavite papirnati ubrus i dodajte peršun.

Staklenku obavezno morate čuvati u frižideru. Tako pripremljen peršun možete čuvati u frižideru do čak mjesec dana koji će kada ga konačno budete izvadili i koristili biti i dalje svjež i imati primamljiv okus i aromu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak