Suđeno joj za ubistvo, oslobođena, pa smršala skoro 400 kilograma

Radiosarajevo.ba
Suđeno joj za ubistvo, oslobođena, pa smršala skoro 400 kilograma

Za pet godina Mayra Rosales (32) je sa 470 postala žena od 90 kilograma. Dramatičan preokret u njenom životu desio se kada je proglašena za nevinu poslije suđenja da je svojim nekada grotesknim tijelom nagnječila dvogodišnjeg rođaka Elisea.

Sudski epilog je za nju imao sretan kraj, jer je njena sestra priznala da je zlostavljala dijete i sada je na petnaestogodišnjem izdržavanju zatvorske kazne.

Njen život bio je neslućena drama. Ni sama ne zna kako je preživjela i živjela život najteže žene na svijetu, pun tuge, bespomoćno, u krevetu i uz pomoć drugih, piše Zena.blic.rs.


Ipak, kada je sin njene sestre poginuo, uslijedilo je suđenje, a Mayra je 2008. dospjela u sve svjetske medije. Optužena je da je pala i svojim telom ugušila dvogodišnje dijete. Ipak, 2011. je oslobođena, jer su povrede glave ukazivalena to da je dijete zlostavljano, a ne ugušeno.

''Ja sam sebe otpisala, pa sam željela da pomognem sestri. Zato sam priznala zločin iako sam znala da nisam kriva. Znala sam da moja sestra zlostavlja dijete, derala se na njega, tukla ga je. Sud je ipak bio na strani pravde'', ispričala je Mayra.

Kada je oslobođena, tada je krenuo njen životni preokret. 


''Mislila sam da umirem. Sve prije ovoga nije bio život i ja tek sada otkrivam neke stvari. Učim da se krećem, da radim neke obične stvari kao što je odlazak u prodavnicu. Navikavam se na svoje novo tijelo. Sada mnogu razne stvari'', priča Mayra koja je postigla neviđeni uspjeh u mršavljenju zahvaljujući brojnim operacijama, treninzima, promjenom režima i shrane, ali i napornim psihološkim seansama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak