Srbije nema na listi najvećih prijatelja Rusije

Radiosarajevo.ba
Srbije nema na listi najvećih prijatelja Rusije

Rusi najvećim prijateljima smatraju Bjeloruse, a najvećim neprijateljima Letonce, pokazalo je tradicionalno istraživanje moskovskog Levada centra koje prenose Novosti. Srba nema ni na jednoj listi, pišu srbijanski mediji.

Na pitanje ko su Rusiji prijatelji skoro polovina građana je odgovorila: Bjelorusija. Kada je riječ o neprijateljima, na prvom mjestu je Letonija, a tako misli svaki drugi anketirani, prenose Novosti.

Ukrajina je na oba spiska, i prijatelja i neprijatelja. Svaki četvrti anketirani smatra da u Ukrajini postoji 'antirusko raspoloženje'. Čak 81 posto građana Ukrajine, međutim, reklo je da ima simpatije za Ruse, kao i 72 posto Rusa za Ukrajince.

Građani Rusije naveli su i da su im prijatelji Kazahstan, Kina, Njemačka, Indija, Armenija, Bugarska, Francuska i Italija.

S druge strane, Rusi su naveli da za neprijatelje smatraju Gruziju, Litvaniju, SAD, Estoniju, Afganistan, Irak, Moldaviju i Poljsku.

Srbija, međutim, nije ni na jednoj listi, primjećuju Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak