Srbijanska 'hrana za dušu' sa ukusom Makedonije

Radiosarajevo.ba
Srbijanska 'hrana za dušu' sa ukusom Makedonije

Sve popularniji video Hrana za dušu, koji promovira turizam u Srbiji, za samo tri dana je na YouTubeu pogledalo više od 30 hiljada ljudi.

Video je dio kampanje Turističke organizacije Srbije za narednu godinu, a samim pogledom na srbijanske specijalitete mami vodu na usta.

Neki navode i kako je ovaj spot zapravo plagijat makedonskog videa na istu temu - Makedonija večna, budući da oba videa imaju nekoliko sličnih scena. Što zapravo i nije ništa neobično, budući da se svi ovi videi rade na sličan način.

Jedan od autora Hrana za dušu, Srđan Stanković, naveo je za srbijanski kurir Kurir da nema govora o plagijatu i da se pojedina podudaranja primjećuju jer su Srbija i Makedonija slične.

"Jedina podudarnost je u tome što u oba spota ljudi jedu specijalitete domaćih kuhinja. Da je snimak, recimo, o Tajlandu, nikome ne bi palo na pamet da ga upoređuje sa Srbijom. Pogledajte radnju i rediteljske elemente u spotu i videćete da nije plagijat. Spo­tovi su slični kao fiat i golf ", rekao je on.

"Ideja nam je bila da promovišemo bogatstva i lepote Srbije, a ne da kopiramo nekoga. Šest meseci mukotrpno smo radili na pravljenju i emitovanju ovog materijala i bukvalno su svi oduševljeni njime", rekla je o spotu Dijana Vuković iz Turističke organizacije Srbije.

Pogledajte oba spota, pa zaključite sami:





Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak