Spisak hotela u Engleskoj koje treba izbjegavati

Radiosarajevo.ba
Spisak hotela u Engleskoj koje treba izbjegavati

Čitaoci jednog potrošačkog magazina u Engleskoj su u upravo okončanoj anketi izglasali najgore hotelske lance u zemlji, a na prvom mjestu se nalaze oni iz lanca Britannia Hotels.

Tako se lanac od 44 hotela Britannia našao na prvom mjestu najgorih objekata za smeštaj turista osvojivši 36 posto glasova posjetilaca sajta Which?, koji su učestvovali u ovom ocjenjivanju, navodi Telegraph.

Hoteli iz lanca Brittania se reklamiraju kao mjesta koja obezbjeđuju "pristojan smještaj", ali su učesnici ankete njhove sobe opisali kao "zapuštene i oronule", prenosi Fena.

Ako želite i prozor - doplatite

Ovaj lanac je bio ocjenjivan u okviru jedne od ukupno šest kategorija i osvojio je samo jednu od ukupno maksimalnih pet zvjezdica, najmanje ocjene za čistoću, kvalitet namještaja, opremljenost soba i najlošiju uslugu za novac koji se plaća za smještaj.

Najveće iznenađenje učesnika u anketi i korisnika usluga lanca ovog hotela je bilo to što se kod njih za sobu koja ima prozor doplaćuje na osnovnu cijenu još 10 funti.

Drugi najgori lanac hotela na listi je Travelodge, koji u Engleskoj ima oko 500 objekata, a dobio je prosječnu ojcenu od 50 posto učesnika, ali je za čistoću, opremljenost soba i komfor dobio svega dvije zvjezdice, dok su za doručak od ukupno pet zvjezdica dobili samo jednu.

Spisak 10 najgorih hotelskih lanaca u Engleskoj (prosječna ocjena korisnika):

Britannia Hotels - 36 posto

Travelodge - 50 posto

Ramada (excluding Encore) - 51 posto

PH Hotels (Principal Hayley Hotels) - 51 posto

De Vere Village - 51 posto

Shearings Hotels - 52 posto

Copthorne - 54 posto

Park Inn by Radisson - 55 posto

Jurys Inn - 56 posto

Old English Inns - 59 posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak