Skandal u američkoj vojsci zbog fotografija atraktivnih vojnikinja

Radiosarajevo.ba
Skandal u američkoj vojsci zbog fotografija atraktivnih vojnikinja

Pukovnica američke vojske, koja je napisala email u kojem traži da se slike atraktivnih djevojaka ne trebaju nalaziti u vojnim promotivnim materijalima, odstupila je sa dužnosti, uključujući i njen angažman u studijama o integraciji žena u vojsku, piše Military.com.

Glasnogovornik vojske George Wright izjavio je da se pukovnica Lynette Arnhart pristala povući, a da je general Robert Cone prihvatio tu promjenu u studiji integracije žena "u cilju zaštite cjelovitosti urađenog posla u integraciji žena u vojsku".

U emailu, koji je objavila medijska kuća Publico, Arnhart piše da se u promotivnim materijalima vojske trebaju koristiti žene "prosječnog izgleda", da bi na taj način privukli žene u borbu.

Poručnik Christian Kubik, oficir za odnose s javnošću, takođe je suspendovan zbog umiješanosti u slučaj.

Prema Publicu Kubik je proslijedio email oficirima za odnos s javnošću, upozoravajući na korištenje fotografija koje "glamurizuju žene" i potkopavaju napore za integraciju žena u vojsku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak