Shaolin majstor optužen za dva ubistva

Radiosarajevo.ba
Shaolin majstor optužen za dva ubistva


Svjetski šampion u kug-fuu i shaolinski majstor Juan Carlos Aguilar uhapšen je u nedjelju nakon što su španske vlasti pronaše ženu brutalno pretučenu u njegovoj dvorani za borilačke vještine u Bilbau. Ali zvjerski napad možda nije jedini zločin koji je počinio 47-godišnji Aguilar.

Nakon što mu je policija pretražila dvoranu i dom našli su ostatke za koje se vjeruje da su ljudski, piše Huffingtonpost.com.

Prema izvorima Aguilar je, tokom ispitivanja u baskijskoj policijskoj stanici, priznao ubistvo i druge žene.

Španska policija pokušava utvrditi da li kosti pronađene u dvorani pripadaju većem broju žrtava.



Policija u Bilbau u ponedjeljak je otkrila kosti nakon što je, kako kažu, svjedok vidio Aguilara kako za kosu vuče ženu u dvoranu. Policajci su je pronašli unutra brutalno pretučenu. Forenzička testiranja su u toku za potvrdu koliko ljudi kosti pripadaju.

Pretrage su sprovedene u Aguilarovoj kući i obližnjoj rijeci. Pretučena žena pretučena i svezana u dvorani bila je u komi u bolnici i Bilbau.

El Pais piše da je Aguilar tri puta dobio titulu svjetskog šampiona u kung-fuu. On je kasnije okrunjen zvanjem Shaolin majstora, titula koja se rijetko dodjeljuje ekspertima borilačkih vještina van Kine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak