Šestogodišnjak napisao knjigu da pomogne prijatelju

Radiosarajevo.ba
Šestogodišnjak napisao knjigu da pomogne prijatelju




Šestogodišnji Dylan Siegel otišao je korak dalje u nastojanju da pomogne svojem najboljem prijatelju.

Ovaj je dječak iz Los Angelesa, naime, napisao knjigu Chocolate Bar kako bi prikupio novac za istraživanje bolesti od koje pati njegov najbolji prijatelj, sedmogodišnji Jonah Pournazarian. Za njegovu bolest jetre, od koje boluje jedna od milion osoba, a naziva se bolest pohranjivanja glikogena tipa 1B, nema lijeka.

Prodajom knjige i čokoladnih pločica koje je donirao Whole Foods, javlja Index.hr, sakupljen je iznos veći od 30.000 dolara, ispričala je Dylanova mama Debra za Huffington Post i dodala da je sve skupa privuklo više pažnje nego što su očekivali: "Koliko to sve šestogodišnjak može procesuirati - prilično mu je uzbudljivo vidjeti sebe na TV-u. Ali ne pridajemo tomu pažnju kod kuće".

Roditelji su ispočetka sinu savjetovali da pokuša neku od konvencionalnijih metoda prikupljanja novca (popularna američka prodaja kolačića, na primjer), ali ih je on odbio i u roku sat vremena osmislio tekst i ilustracije za svoju knjigu. Njegovi su roditelji shvatili da je bio u pravu i da bi knjiga uistinu mogla postati uspjeh, kao što se i dogodilo, te mu odlučili pomoći i sve organizirati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak