Savršen ljetni kolač: Cheesecake sa šumskim voćem
Osvježavajući pravi ljetni kolač, koji rijetko dočeka par sati hlađenja da se stegne, jer uvijek neko insistira da se odmah reže i tako za tili čas ne ostane ni mrvica.
Sastojci:
500 gr mljevene plazme
250 gr margarina
1,5-2 dl mlijeka
800 gr neslanog sira
500 ml slatke pavlake
350 gr šećera u prahu
narendana kora od limuna
2 krem fixa
600 gr šumskog voća
1 preliv za tortu
Priprema:
Mljeveni keks izmješati sa margarinom koji je bio na sobnoj temperaturi par sati, dodati mlijeko i dobro umijesiti, oblikovati koru na tacni za tortu na kojoj ste postavili obruč za tortu. Staviti u hladnjak da se stegne. Sir umutiti sa šećerom u prahu, dodati aromu vanile, rendanu koricu limuna, dodati prethodno umućenu slatku pavlaku i krem fix.
Fil premazati preko kore i ostaviti da se stegne dva sata. Zatim poredati odmrznuto šumsko voće i preliti po pripremljenim preljevom za torte.
Kolač kad bude gotov obvezno držati u hladnjaku više sati.
Prijatno!
Tekst i fotografija preuzeti s portala Abcportal.info
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.