Savjet stručnjaka: Koliko često trebamo mijenjati posteljinu tokom ljeta?

1
Radiosarajevo.ba
Savjet stručnjaka: Koliko često trebamo mijenjati posteljinu tokom ljeta?

Prema Nicku Rossu, stručnjaku za čišćenje iz firme Home Spritz, tokom ljeta bi trebali razmotriti mijenjanje posteljine čak dvaput sedmično.

"Dva puta sedmično može se činiti pretjeranim, ali ljeti se kožne stanice i znoj brzo nakupljaju. Pravilo je jednostavno: mijenjajte posteljinu kad god primijetite da više nije svježa, što je češće potrebno tokom ljetnih mjeseci", objašnjava Ross.

On ističe da je ovo važno ne samo radi osjećaja svježine, već i zbog higijenskih razloga, posebno za one koji imaju alergije, osjetljivu kožu ili dijele krevet s kućnim ljubimcima.

Objavljen trailer horora kojeg je Hollywood odbio zbog uznemirujućih scena

"Preporučuje se pranje posteljine na temperaturi od najmanje 60°C kako biste osigurali da ste se riješili grinja i drugih potencijalnih alergena", savjetuje Ross.

Ukratko, održavanje čestog ritma mijenjanja posteljine tokom ljeta može značajno doprinijeti osjećaju udobnosti i higijene u vašem spavaćem prostoru, čineći vaš san ugodnijim i zdravijim, piše magazin Ljepota i zdravlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak