Saudijski princ tuži Forbes jer su mu 'umanjili' bogatstvo

Radiosarajevo.ba
Saudijski princ tuži Forbes jer su mu 'umanjili' bogatstvo


Saudijski milijarder, princ Alwaleed bin Talal, tužio je magazin Forbes na Britanskom sudu zbog procjene njegovog bogatstva na 20 milijardi dolara, što je za 9,6 milijardi manje od stvarnog iznosa, javio je Guardian.

Princ, unuk osnivača Saudijske Arabije i nećak kralja Abdulaha, reagovao je na ljestvicu bogataša američkog magazina zbog diskriminacije biznismena sa srednjeg istoka, nakon što je završio na 26. mjestu, piše Huffingtonpost.com.

Zvaničnik Visokog suda u Londonu potvrdio je da je princ Alwaleed podnio tužbu protiv Forbesovog urednika Randalla Lanea i dvojice njegovih novinara 30. aprila, dok detalji tužbe nisu poznati.

Kroz njegovu kompaniju Kingdom Holding princ posjeduje veliki broj dionica u kompanijama kao što su Citigroup, News Corp i Apple Inc. Takođe je vlasnik luksuznih hotela kao što je Plaza u New Yorku, Savoy u Londonu i George V u Parizu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak