Šator za istinsko spajanje s prirodom

Radiosarajevo.ba
Šator za istinsko spajanje s prirodom

Svi smo nekad poželjeli zaspati pod zvjezdanim nebom, ali sa Bubble Trees-om francuskog dizajnera Pierre Stephane Dumasa, ova ideja više ne zvuči tako neudobno. Bubble Trees je, naime, šator potpuno drugačiji od drugih: iz njegove udobne unutrašnjosti možete posmatrati  zvijezde koliko vam volja.

 

Bubble Trees je konstruisan u obliku velikog providnog balona, postavlja se vrlo jednostavno uz pomoć električne pumpe koja služi i kao filter za dotok svježeg zraka, te sve u svemu, podsjeća na gigantski akvarij s lijepo uređenim enterijerom. Zavisno od preferencija kupaca, Bubble Trees može doći opremljen foteljom, krevetom, drvenim podom, a veličina prostora je namijenjena boravku dvoje odraslih ljudi. Jedini minus mu je nepostojanje sistema hlađenja, tako da se za vrijeme toplih mjeseci treba postavljati u sjenu.

 

Očekivano, ovaj sofisticirani oblik šatora se osim po sadržaju od ostalih šatora razlikuje i po cijeni, te može koštati između 9.000 i 17.000 dolara, ali se širom Francuske mogu naći i primjerci za iznajmljivanje, te biste u tom slučaju prošli sa 300 dolara po noći. Prava stvar za ljubitelje prirode – dubljeg džepa.

Radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak