Salata od piletine i makarona
Al dente – tjestenina skuhana tako da se osjeti pod zubima, idealan je način da makarone pripremite za salatu. Uz kockice kuhane piletine, šareno povrće i kremasti preljev, ovo će nezahtjevno jelo zasititi i najgladnije!
Sastojci
300 gr kuhane piletine
150 gr mrkve
150 gr graška
150 gr kukuruza šećerca
100 gr gorgonzole
150 gr makarona
1 kašika senfa
400 ml kiselog vrhnja
malo soli
Priprema
Kuhanu piletinu narežite na kockice. Mrkvu također narežite na kockice, pa je zajedno s graškom skuhajte u blago posoljenoj vodi.
Piletini dodajte ocijeđeno i ohlađeno kuhano povrće, ocijeđeni kukuruz, natrganu gorgonzolu te kuhanu i ohlađenu tjesteninu.
Senf, vrhnje i malo soli pomiješajte te prelijte preko salate od piletine i makarona.
Poslužite kao hladno predjelo.
Dodatni savjet: Piletinu možete kuhati s malo Vegete da bude ukusnija, ili koristiti pečenu bez kožice, piše Coolinarika.com.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.