SAD: Nije silovana zato što napadač nije doživio orgazam?!

Radiosarajevo.ba
SAD: Nije silovana zato što napadač nije doživio orgazam?!

Univerzitet južne Kalifornije bit će pod federalnom istragom zbog neuspjeha školskih zvaničnika i policije kampusa u istraživanju slučajeva silovanja.

Grupa od 13 studenata tvrdi da su oštećeni zbog neupjeha Odjela za javnu sigurnost univerziteta u procesuiranju slučajeva seksualnog nasilja u kampusu, piše Huffingtonpost.com.

Jedna žrtva silovanja, koja je željela ostati anonimna, rekla je detektivima Odjela javne sigurnosti da je policija kampusa zaključila da u njenom slučaju nije bilo silovanja zato što njen napadač nije imao orgazam, tako da nisu slučaj proslijedili policiji Los Angelesa.

Druga studentica je prijavila seksualni napad na „sestrinskoj“ zabavi a policajac joj je rekao da žene ne bi trebale „izlaziti, napiti se i očekivati da ne budu silovane“.

U žalbi se tvrdi da su studenti kojima je dokazana krivica dobili male kazne, a jedan napadač je dobio pisano upozorenje da se drži dalje od žrtve.

Odjel za civilna prava je napisao da je Ured odbacio neke dijelove žalbe zato što studenti nisu dali dovoljno informacija ili zato što je incident prijavljen više od 180 dana nakon njega, što prelazi vremenski okvir agencije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak