Rolovana piletina sa pršutom i sirom

Radiosarajevo.ba
Rolovana piletina sa pršutom i sirom


Ukusni sastojci i brza priprema sve je što trebamo reći kako biste poželjeli pripremiti ovo neodoljivo i jednostavno jelo. Možete ga poslužiti uz prilog po želji ili samo sa vašom omiljenom salatom. Pratite upute koje donosi stranica myrecipes.com i uživajte u finom ručku.

Sastojci:

¼ šalice (2,5 dcl) pilećeg temeljca
5 čajnih kašika otopljenog maslaca
1 češanj bijelog luka usitnjen
½ šoljica krušnih mrvica
1 supena kašika naribanog sira parmezana
1 čajna kašika crvene paprike
2 para pilećih prsa bez kože i kostiju
¼ čajne kašike soli
¼ čajne kašike origana
¼ papra
4 tanke šnite pršuta
¼ šoljice naribanog sira mozzarelle

Priprema:

U vrući pileći temeljac umiješajte maslac i češnjak. U plitkoj posudi izmiješajte krušne mrvice, parmezan i crvenu papriku i pustite sa strane. Pojedinačne polovice pilećih prsa prekrijte prozirnom plastičnom folijom s obje strane i istucite dok se postanu debljine oko jedan centimetar. Obje strane piletine pospite solju, paprom i origanom.

Na svaki komad piletine stavite po jednu šnitu pršuta i pospite jednom jušnom žlicom mozzarelle. Piletinu zarolajte i umočite u pileći temeljac, a zatim i u krušne mrvice. Zarolanu piletinu položite u nauljenu posudu za pečenje stranom na kojoj su krajevi okrenutom prema dolje. Ostatkom pilećeg temeljca prelijte piletinu i pecite na temperaturi od 180 stupnjeva, otprilike pola sata ili dok piletina ne poprimi zlatno smeđu boju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak