Riješite se dosadnih voćnih mušica: Potrebna su vam samo dva sastojka

0
Radiosarajevo.ba
Riješite se dosadnih voćnih mušica: Potrebna su vam samo dva sastojka

Ljeto je vrijeme kada možemo uživati ​​u ukusnom, sezonskom voću. Nažalost, njihov miris privlači voćne mušice koje se brzo razmnožavaju.

Maline, šljive, marelice i kruške samo su neke od ljetnih voćki koje u sezoni kupujemo u izobilju. Većina nas ih drži na radnoj plohi ili pladnju kako bi ih jeli bilo kada. Visoke temperature ubrzavaju raspadanje plodova, što privlači mušice.

Ovi mali i bezopasni insekti ne prenose nikakve bolesti, ali ih niko ne želi u svom domu. Kako ih se riješiti? Za ovo vam ne trebaju nikakvi hemijski sprejevi. Sve što trebate učiniti je pomiješati nekoliko sastojaka, piše DailyWrap.

Prošlo je 29 godina od NATO intervencije u Bosni i Hercegovini

Pomiješajte dva sastojka kako biste se riješili voćnih mušica

Trebate balzamično sirće i tekućinu za pranje posuđa. Uzmite malu staklenku. Ulijte 15 ml balzamičnog octa, a zatim dodajte 15 ml sredstva za pranje posuđa. Nemojte miješati otopinu. Staklenku prekrijte prozirnom folijom ili papirom za pečenje. Pričvrstite gumicom i probodite nožem na nekoliko mjesta.

Pripremljenu zamku postavite na mjesto gdje se nalaze mušice. Miris sirćeta privući će kukce u staklenku, a kada ga pokušaju probati, utopit će se u sredstvu za pranje posuđa. Poklopac će ih spriječiti da pobjegnu.

Nemate balzamično sirće kod kuće? Nema problema. Možete ga zamijeniti jabuovim sirćetom. Nakon samo jedne noći primijetit ćete mnogo mrtvih insekata u tegli.

Nakon što se riješite muha, ne zaboravite pohraniti povrće i voće te ih pravilno konzervirati. Pokušajte dezinficirati kuhinjske radne površine što je češće moguće. Pridržavajte se ovih pravila tokom cijelog ljeta i zaboravit ćete na mušice, piše D&D.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak