Recept dana: Piletina sa pistacijama
Pripremite piletinu na malo drugačiji način – s nasjeckanim zelenim pistacijama. Namirnica pistacija piletini će podariti sasvim novi okus. Poslužite je s pirjanim povrćem koje će se savršeno uklopiti u tu kombinaciju.
Sastojci
4 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 kašika senfa estragon
1 kašika cvjetnog meda
1 kašika Vegete
biber
60 g nasjeckanih pistacija
40 g krušnih mrvica
4 pileća filea (oko 700 g)
Priprema
Maslinovom ulju dodajte senf, med, Vegetu, biber i dvije kašike vode, te dobro izmiješajte.
Pistacije pomiješajte s krušnim mrvicama.
Pripremljene pileće filete premažite s pripremljenom smjesom od maslinovog ulja i senfa, te ih zatim uvaljajte u smjesu pistacija.
Piletinu posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C dok pistacije počnu poprimati zlatnu boju (oko 30 minuta).
Posluživanje
Piletinu s pistacijama poslužite s pirjanim povrćem ili drugim prilogom.
Savjet
Čistite li pistacije iz ljuske, a kako su one slanije, smanjite količinu Vegete u receptu.
(Recept preuzet sa Coolinarika.com)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.