Recept dana: Janjetina na australski način
Ako niste pristalica samo janjetine s ražnja i kulinarski ste radoznalac, predlažemo zanimljivo putovanje u australsku pećnicu. Kakvo otkriće!
Sastojci:
6 janjećih potkoljenica ili janjeći but (oko 2 kg)
1 glavica luka
2 veća krompira
2 mrkve
2 stabljike celera
4-6 češnja bijelog luka
400 g Pelata
400 g bijelog graha
1 šoljica vode
2 kašike Vegete
1 kašika suhog origana
1 kašika slatke mljevene paprike
Priprema:
Popeći janjetinu na malo maslinovog ulja dok ne dobije lijepu boju. U sredinu velike, duboke tepsije složite janjetinu, a oko nje narezano korjenasto povrće.
Završite s paradajzom i grahom, pobiberite ili pospite čilijem. Nakon toga dodajte vodu, koju ste prethodno zagrijali i pomiješali s Vegetom, origanom i mljevenom paprikom tako da tekućine bude do polovice tepsije.
Sve pospite ružmarinom i listićima kadulje. Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C najmanje dva sata.
Prijatno!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.