Recept dana: Janjetina na australski način

Radiosarajevo.ba
Recept dana: Janjetina na australski način

Ako niste pristalica samo janjetine s ražnja i kulinarski ste radoznalac, predlažemo zanimljivo putovanje u australsku pećnicu. Kakvo otkriće!

Sastojci: 

6 janjećih potkoljenica ili janjeći but (oko 2 kg)
1 glavica luka  
2 veća krompira  
2 mrkve  
2 stabljike celera  
4-6 češnja bijelog luka  
400 g Pelata
400 g bijelog graha
1 šoljica vode
2 kašike Vegete
1 kašika suhog origana  
1 kašika slatke mljevene paprike

Priprema:

Popeći janjetinu na malo maslinovog ulja dok ne dobije lijepu boju. U sredinu velike, duboke tepsije složite janjetinu, a oko nje narezano korjenasto povrće.

Završite s paradajzom i grahom, pobiberite ili pospite čilijem. Nakon toga dodajte vodu, koju ste prethodno zagrijali i pomiješali s Vegetom, origanom i mljevenom paprikom tako da tekućine bude do polovice tepsije. 

Sve pospite ružmarinom i listićima kadulje. Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C najmanje dva sata.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak