Putovanje jednog paraplegičara kroz SAD (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Putovanje jednog paraplegičara kroz SAD (VIDEO)

Tekst preuzimamo s portala Manjine.ba, namijenjenog manjinskim i deprivilegovanim grupama.

Gabriel Cordell, glumac paraplegičar iz New Yorka koji je, između ostalog, glumio i u seriji Dexter, nedavno je ostvario svoj dugogodišnji san i proputovao širom Sjedinjenih Država u svojim invalidskim kolicima. Još kao tinejdžer, prije nesreće koja ga je učinila vezanim za kolica i prije teškog života obilježenog zloupotrebom alkohola i droga, Gabriel je obećao sebi da će učiniti nešto veliko do svoje 45. godine. To mu je nedavno i uspjelo.

Cordell je prva osoba koja je ikada proputovala 15 saveznih američkih država gurajući točkove svojih kolica. Putovanje dugačko gotovo 5.000 kilometara, od obale Pacifika u Kaliforniji do Long Islanda, Gabriel i šestočlani tim koji ga je pratio prešli su za 99 dana.

Njegovo neobično putovanje biće prikazano u dugometražnom dokumentarnom filmu Roll With Me: A Journey Across America.

„Želim inspirisati ljude i podići svijest, želim im pružiti nadu i pomoći im da shvate da nisu ograničeni svojim fizičkim sposobnostima, da se u njima samima krije oruđe pomoću kojeg mogu ostvariti sve što žele u životu“, kaže Cordell.

Dio Gabrielove priče pogledajte u videu:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak