Putin: Znam kada će doći kraj svijeta

Radiosarajevo.ba
Putin: Znam kada će doći kraj svijeta

Ruski predsjednik Vladimir Putin isključio je mogućnost da će u petak doći do smaka svijeta, kao što su navodno predvidjele Maje. Putin je na pitanje zašto je svoju prvu veliku konferenciju za novinare po povratku u Kremlj organizovao dan prije smaka svijeta rekao da zna kada će doći do propasti svijeta, prenosi AFP.

"Znam kada će doći kraj svijeta", rekao je on i napravio dramsku pauzu. "Biće to za jedno 4,5 milijardi godina. Koliko se ja sjećam, to je sistem funkcionisanja našeg sunca. Sve će se završiti i reaktor će sagorjeti i to će biti kraj svijeta. Ali prije toga pretvoriće se u malog bijelog patuljka."

Na pitanje da li se boji, Putin je odgovorio: "Zašto se bojati neizbježnog?"

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je odbacio tvrdnje da ima zdravstvene probleme, ističući da takve spekulacije služe interesima njegovih političkih protivnika. "Mogu da dam tradicionalan odgovor na pitanje o zdravlju: nema svrhe čekati", rekao je Putin.

Kremlj je odbacio priče da Putin ima ozbiljne zdravstvene probleme kada je viđen da šepa u septembru na azijsko-pacifičkom samitu, a izvor u ruskoj vladi je Reutersu rekao da ruski predsjednik ima probleme sa leđima, javile su Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak