Put do Pravog vodi kroz 7 veza, prevaru i 2 puta slomljeno srce

Radiosarajevo.ba
Put do Pravog vodi kroz 7 veza, prevaru i 2 puta slomljeno srce

Do partnera za čitav život nije lako doći, barem u većini slučajeva. I muškarci i žene moraju proći kroz loše veze, čudne odnose, katastrofalne sastanke i prevaru...

Prosječna žena imat će sedam veza, četiri katastrofalna sastanka, sedam seksualnih partnera i četiri veze za jednu noć prije nego što upozna onog pravog. Poljubit će 15 muškaraca, uživati u dvije duge veze i dva puta patiti od slomljenog srca.

Bit će zaljubljena dva puta, živeti s bivšim partnerom i 'izvisiti' jednom na sastanku prije nego što upozna muškarca svojih snova, piše 24sata.rs.

Istraživanje je napravljeno prije objavljivanja izdanja knjige 'Projekt Rosie', autora Graemea Simsiona u Velikoj Britaniji. Riječ je potrazi jednog muškarca za savršenom ženom.

''Ovo je podsjetnik koliko put do životnog partnera može biti dugačak i poprilično strm, a tako je za većinu nas. Svi katastrofalni spojevi, loše sparene veze i čudne zabave za jednu noć mogu u nama probuditi osjećaj da nikad nećemo upoznati svoju srodnu dušu'', ispričao je Graeme.

On dodaje da iako nas to sve nervira, ima nešto prekrasno u tim slučajnostima: sve te propasti, loši počeci i slomljena srca, te neznanje kada i kako će se onaj pravi ili prava pojaviti u vašem životu. Nakon što jednom nađemo nekoga s kim se želimo smiriti, skloni smo gledati samo negativno u tom cijelom procesu traženja.

Muška potraga za srodnom dušom

Kod muškaraca je stvar nešto drugačija, ali ne mnogo. Oni će biti u šest veza, od kojih će dvije trajati duže od godine, samim tim imati više seksualnih partnerica.

Ukupno 10 u životu, a žene u prosjeku 7 partnera.

Oba pola će biti prevarena jednom u životu, no i jedni i drugi bit će preljubnici barem jednom. Šest od deset muškaraca došlo je do tačke kada su mislili da nikada neće pronaći onu pravu. Ukupno 59 posto muškaraca misli da je njihov put do 'živjeli sretno do kraja života' bio vrlo težak.

Osam od deset ispitanika reklo je da su osobe svog života upoznali kada su se najmanje nadali, dok je četvrtina za svog partnera rekla da nisu nikada mislili da bi se mogli smiriti s takvim tipom osobe.

Više od polovine svog je partnera opisalo potpunom suprotnošću sebi.

Otkrili su i da 94 odsto žena veruje u pravu ljubav, u poređenju sa 88 odsto muškaraca.

Ovako izgleda put do pravog/prave

(odnos muškarci/žene)

Broj veza 7/8

Katastrofalnih sastanaka 4/4

Sastanaka na slijepo 2/3

Nepojavljivanje partnera na sastanku 1/2

Online veza 2/3

Broj ljudi koje smo poljubili 15/16

Seksualnih partnera 7/10

Veza za jednu noć 4/6

Veza od godinu dana ili manje 3/4

Veza od godinu dana ili više 2/2

Život s partnerom 1/1

Zaljubljivanja 2/2

Slomljeno srce 2/2

Broj puta kada ste bili prevareni 1/1

Broj puta kada ste prevarili 1/1

Veza na daljinu 1/1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak