Prirodne metode za rješavanje neugodnih mirisa: Dom će vam lijepo mirisati danima

0
Radiosarajevo.ba
Prirodne metode za rješavanje neugodnih mirisa: Dom će vam lijepo mirisati danima

Svi želimo da naš dom lijepo i ugodno miriše. Ali, često to nije baš lako za postići. Logično, svakakvi neugodni mirisi kruže prostorijama doma, a nekih se nije lako riješiti.

Zbog toga mnogi često posežu za kupovnim proizvodima za čišćenje, ali postoji alternativa i to puno zdravija za vas i vaše ukućane. Upotreba prirodnih proizvoda ne samo da čisti, već i unosi ugodne mirise u vaš dom.

Idemo redom. Jedan od čestih predmeta koji jako smrdi je kanta za smeće. To ćete sanirati ako, kada mijenjate vrećicu, stavite nekoliko listića mente u kantu i protrljate ih. Pepermint će neutralizirati neugodne mirise i vaša će kanta lijepo mirisati.

Denis Bećirović: 'Evropski put je geostrateška investicija. Uskladili smo vanjsku politiku s EU'

Nadalje, kako biste se riješili moljaca iz ormara s hranom ili ormara s odjećom, dovoljno je samo pomiješati kašičicu cimeta s uljem klinčića, zatim namočite vatu u tu smjesu, stavite svaku u pamučnu vrećicu i objesite u ormariće, piše D&D.

Isto tako, štapiće cimeta, klinčiće i koricu narandže dodajte u posudu do dvije trećine napunjenu vodom i ostavite na toplom mjestu u kući. To ne samo da će ovlažiti zrak nego će i širiti ugodne mirise po cijelom domu.

Imate li vi kakav dobar trik za čist i mirisan dom?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak