Pripremite hurmašice kojima niko neće moći odoljeti

Radiosarajevo.ba
Pripremite hurmašice kojima niko neće moći odoljeti
Ko ih nije pravio rekao bi da ih je jednostavno "sklepati", ali oprez! Za hurmašice treba takta i ljubavi.

Ovakvim načinom pripreme hurmašica niko neće moći odoljeti!

Potrebni sastojci su:

2 čaše (od 2dcl) ulja

1 čaša vode

700 gr glatkog brašna

1 kesica praška za pecivo

Za agdu su potrebni slijedeći sastojci:

2 čaše (od 2 dcl) šećera

1,5 čaša vode

2 kriške limuna

kesica vanilije

Priprema se vrši na slijedeći način:

U posudu stavite ulje i vodu, stavite na vatru da proključa pa dodajte polako brašno i prašak za pecivo, neprestano miješajući. Skinite s vatre i dobro izmješajte. Tijesto prohladite, pravite hurmašice i pecite na 200 stepeni dok ne dobiju zlatno žutu boju. Kada se ispeku, tople prelijte toplim sirupom.

U sirup spadaju šećer, voda i kriške limuna. Stavite da vri i to kad provri da vri 3 minuta. Sve su jednake i iste. Uzmite komad tijesta, oblikujte u valjak, stavite na rende koje nije ravno već ispupčeno.

Napravite udubljenje po sredini tijesta, i tada spojite krajeve tijesta i izvrnite hurmašicu, koja na vrhu ima šaru od rendeta i ispupčena je, nije ravna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak