'Prije bih se ubila nego stupila u ugovoreni brak!'

Radiosarajevo.ba
'Prije bih se ubila nego stupila u ugovoreni brak!'

Video postavljen na LiveLeak prikazuje monolog 11-godišnje djevojčice iz Jemena koju je porodica pokušala natjerati na ugovoreni brak.

Nada Al-Ahdal govori da je pobjegla u ujakovu kuću i da su joj bliski ljudi prijetili da će je ubiti ako se ne uda. Ugovoreni brakovi u mladom dobu su normalna pojava u toj regiji.

Loading...

 „Istina je da sam pobjegla od porodice, ne mogu više živjeti s njima. Dosta je. Želim živjeti sa ujakom. Šta je sa nevinošću djetinjstva? Šta su djeca zgriješila? Zašto ih ženite tako? Ja sam uspjela riješiti svoj problem, ali neka nevina djeca ne mogu riješiti svoje, oni mogu umrijeti, počiniti samoubistvo ili šta im već padne na pamet. Oni su samo djeca. Šta ona znaju? Nisu imala vremena da uče ili za bilo šta drugo. To nije naša greška. Ja nisam jedina. To se može dogoditi bilo kom djetetu. Postoji mnogo takvih slučajeva. Neka djeca su se odlučila baciti u more. Ona su mrtva sad. Ovo nije normalno za nevinu djecu“, govori malena Ahdal u videu.

Mora se priznati da su riječi Ahdal više nego duboke za 11-godišnjakinju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak