Prije 20 godina svijet se zgrožavao na ovu obuću: Sada su glavni modni trend

Radiosarajevo.ba
Prije 20 godina svijet se zgrožavao na ovu obuću: Sada su glavni modni trend
Posljednje tri sezone donijele su nam trendove uskrsle iz 80-ih i 90-ih, a sada smo dobrodošlicu poželjeli još jednom trendu uskrslom iz tog perioda, za koji su mnogi bili sasvim sigurni da ga više nikada neće vidjeti na svojim nogama.

I dok su mnogi prije 20 godina zahvaljivali dragom Bogu što je izbrisao trend glomaznih patika s ogromnim đonom s lica zemlje, ove sezone će se izgleda davati gomila novca za iste.

Teško je nadjenuti ime spornom modelu patika, ali fotografija govori više od 1000 riječi, pa će vas jedan pogled na istu "natjerati" da se prisjetite ove obuće i nekadašnjom pomamom za njima.

Velika platforma na crnim i bijelim patikama bila je apsolutni hit bez pogovora tih davnih 90-ih, ali i tada su dame koje su ovo nosile smatrane klasičnim pomodarkama, dok je ozbiljan modni svijet ipak priželjkivao da ovakva obuća što prije nestane.

Ipak, neko se dosjetio da ponovo "oživi" diskutabilan model i sada dolaze u više boja, ali i s dodacima u vidu lanaca i šarenih pertli, a dobar marketing učinio je svoje - ove patike na vrhu su "must have" komada u ovoj godini, piše srbijanski Blic.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak