Priča o 54 godine dugoj vezi njujorških homoseksualaca

Radiosarajevo.ba
Priča o 54 godine dugoj vezi njujorških homoseksualaca


Ovako izgleda 54 godine ljubavi, piše Huffingtonpost.com.

Organizacija za borbu za prava istospolnih brakova „Freedom to Marry (Sloboda braku)“ objavila u srijedu je video o njujorčanima Williamu Cambellu i Johnu Hiltonu i njihovom 54-godišnjem prijateljstvu, koje je počelo prije nego što je Hilton prebačen u Europu 1957. godine.

Campbell je pisao Hiltonu pisma tokom njegovog službovanja, a kada se Hilton vratio i počeo raditi ići u večernju školu, Campbell je vodio računa o kuhanju i pranju veša.



„Kada sam se spremao da diplomiram rekao sam Billu da neće nikad, dokle god smo živi, prati veš, a to je bilo 1971.“, rekao je Hilton. „I od tad više nikad nije prao veš.“

Nakon što je Campbell oboljeo od Parkinsonove bolesti, Hilton je opisao brigu o njemu kao „naplatu“ za sve što je Campbell uradio za njega. Campbell je umro u maju 2011. godine, manje od dva mjeseca prije nego što je jednakost braka legalizovana u New Yorku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak