Predizborna kampanja protiv homofobije

Radiosarajevo.ba
Predizborna kampanja protiv homofobije

U organizaciji Centra za LGBT ravnopravnost (Queer Zagreb, Zagreb Pride i LORI), u suradnji s CMS-om, prošli tjedan pokrenuta je velika kampanja protiv homofobije, u kojoj sudjeluju osobe iz hrvatskog javnog života, kao i pojedinci iz LGBT populacije.

 

Jedan od organizatora, Igor Marković, najavio je da će kampanju karakterizirati tri različita medija u koja ide i to putem plakata, video spota i radio džingla. Svojim konceptom će upozoravati ne samo protiv homofobije već svakog nasilja.

Igor je također priznao da kampanja namjerno ide u vrijeme predizborne kampanje, kako bi se širu populaciju upozorilo kako je homofobija i nemogućnost izražavanja svojih identiteta – širi politički problem.

Ovom prigodom napravljen je i plakat koji prikazuje osobe iz javnog života pomiješane s nekim od pripadnika LGBT populacije, a odnedavno ulice hrvatskih gradova krase plakati kampanje Dosta homofobije! koji su postavljeni na vidljivim mjestima u Zagrebu, Samoboru, Osijeku i Splitu.

Više pogledajte ovdje

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak