Povratak tvrdog sapuna za ljubav ekologije

Radiosarajevo.ba
Povratak tvrdog sapuna za ljubav ekologije

Većina nas danas koristi tečni sapun, što je svakako bolji izbor ako ga više ljudi koristi, i nema ružnih popratnih pojava sa tvrdog sapuna u vidu tuđih dlaka i prljavih mrlja. Tvrdi sapun većina nas posljednjih godina viđa samo kao dio poklon-paketa kozmetičkih proizvoda, ili u ukrasnom obliku.

No, holandska dizajnerica Nathalie Stämpfli uvidjela je ekološki potencijal zaboravljenog sapuna u tvrdom obliku, što će svakako privući one koji idu ukorak sa eko-trendovima koji su svuda oko nas. Tvrdi sapun ne sadrži toliko vode kao tečni, nego je koncentrat, te se ne pakuje u plastične ambalaže i time štedi prirodu viška otpada, a lakše ga je i skladištiti, jer štedi prostor.

Stämpfli je dizajnirala držač za tvrdi sapun koji radi na principu rendea, tako da ga ne morate uzimati u ruke nego jednostavno sačekati da vam mrvice padnu na dlan. Nathalie je osmislia dva oblika ovog jedinstvenog držača i mrvilice za sapun: jedan koji se stavi na zid, te prenosni, za putovanja.

 

 

radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak