Posao iz snova: Put oko svijeta i plata 100.000 dolara

Radiosarajevo.ba
Posao iz snova: Put oko svijeta i plata 100.000 dolara

Da li biste pristali na posao u kojem bi ste putovali godinu dana oko svijeta i pri tome zaradili nevjerojatnu platu od 100.000 dolara (oko 146,632 KM)?

Upravo takav posao nudi turistički portal Jauntaroo koji je objavio je konkurs, a pobjednik će ići na put oko svijeta u trajanju od 52 sedmice. U tom periodu sretnik će morati pisati i članke te ih zajedno s fotografijama objavljivati na društvenim mrežama, javlja Index.hr.

Također, morat će na svim destinacijama gdje dođe volontirati kako bi "tu destinaciju ostavio ljepšom no što ju je zatekao".

Prijave za posao iz snova primaju se do 15. septembra, a svi zainteresirani moraju snimiti kratak video u trajanju od jedne minute u kojem će istaknuti zanimljivosti o sebi i zašto bi upravo oni trebali biti izabrani za "putnika". Nakon toga, 50 odabranih snimit će još jedan video nakon kojeg će se lista finalista smanjiti na pet kandidata od kojih će se izabrati pobjednik, piše Index.hr.

CNTraveler piše kako će izabrani avanturist posjetiti između 30 i 50 destinacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak