Policajac našao i vratio novčanik penzioneru

Radiosarajevo.ba
Policajac našao i vratio novčanik penzioneru

Pripadnik Policijske stanice Srbac Zoran Bosančić pronašao je na trotoaru novčanik s 800 maraka i odmah ga predao dežurnom policajcu u svojoj stanici. Nakon dva sata pojavio se vlasnik, slovenski penzioner Vlado Jevremović, kojeg je silno obradovala informacija da je novčanik nađen, a još više pošten gest pronalazača, piše Avaz.

''Izašao sam iz auta da kupim novine i na trotoaru sam primijetio novčanik. U njemu nije bilo ličnih dokumenata, već samo novac. Vratio sam se u Policijsku stanicu i predao izgubljeni novčanik, računajući da će se njegov vlasnik uskoro pojaviti'', kazao je policajac Bosančić.

Nakon dva do tri sata u stanicu je stigao slovenski penzioner Vlado Jevremović s pitanjem je li možda neko prijavio nestanak njegovog novčanika.

''Na jednom od bankomata u Srpcu podigao sam 800 maraka kako bih kupio neke životne namirnice i platio komunalne račune. Usput sam svratio na kiosk da kupim novine, a potom otišao u mesnicu. Kada sam htio platiti meso, u džepu nije bilo novčanika'', kaže Jevremović.

Policajac Bosančić nam je rekao da mu je ovo prvi put da nađe tuđu stvar i poručuje ostalim građanima da ukoliko naiđu na izgubljene stvari da to na pošten način vrate njihovim vlasnicima, jer se na tuđoj muci ne može graditi dobro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak