Podmladite se: Mnogo je načina da vaše lice izgleda svježije!

Radiosarajevo.ba
Podmladite se: Mnogo je načina da vaše lice izgleda svježije!

Svaka žena, bez obzira na godine mora znati ove osnovne trikove koji će joj pomoći da se podmladi.

Stres, loša ishrana i manjak sna učinili su svoje pa sada paničite zbog kože koja odaje znakove starenja? Prije nego što posegnete za drastičnim mjerama i skupim kremama, isprobajte ovih devet koraka koji će podmladiti izgled svake žene, bez obzira na to ima li ona 25, 30, 40 ili 50 godina.

1. Hidratacija

Dehidrirana koža uvijek izgleda loše, no srećom tu je jednostavan trik koji uvijek pali. Svaki dan popijte barem litar i po obične vode! To će pomoći da tijelo izbaci štetne tvari iz organizma, pročistiti kožu, ukloniti sitne linije nastale zbog dehidracije, smanjiti podočnjake i vrećice ispod očiju te pomoći da vaše lice izgleda mlado i svježe.

2. Redovno vježbajte lice

Kad je vježbanje u pitanju, žene ulažu velike napore kako bi podigle guzu i dobile trbušnjake, no zaboravljaju na svoj glavni adut koji se vidi cijelo vrijeme - lice! Svakodnevno izvođenje gimnastike za lice dokazano zateže kožu i podiže tonus, a super je što ovu gimnastiku možete izvoditi i ujutro dok se spremate za posao, i navečer dok gledate seriju... bilo kad! Jedna od najboljih vježbi jednostavno se zove "E-O". Usta razvucite kao da prenaglašeno izgovarate slovo E, a zatim ih skupite u slovo O te ponavljajte barem minutu.

3. Dobra (ne nužno skupa) krema

Cijena vaše kreme nema velik utjecaj na izgled vaše kože. Važno je samo da je redovno nanosite i da je namijenjena tipu vaše kože. Dobra hidratantna krema proizvod je koji svaka žena mora imati u svojoj kozmetici. Nanesite je 2-3 puta dnevno i pritom lagano izmasirajte lice.

4. Idemo na zrak

Centralno grijanje, klima i zagušljivi prostori jako štete izgledu vaše kože pa obećajte same sebi, ali i svom licu da ćete na svježem vazduhu svaki dan provesti barem pola sata.

5. Obratite pažnju na ishranu

Mnoge namirnice s razlogom se zovu anti-age namirnicama. Svoju ostavu natrpajte borovnicama, brokulom, avokadom, paradajzom i sojom.

6. Mladenačka frizura

Stroge strukture, neuredna frizura, pretamna boja te izblajhana kosa - svi ti izgledi dodaju godine licu. Želite li da se podmladite trenu razmislite o mekanim šiškama, pramenovima koji izgledaju kao da je kosu prirodno posvijetlilo sunce te nježnim, mekim valovima. Uredne kratke frizure takođe podmlađuju lice.

7. Dovedite obrve u red

Dva oblika obrva u trenu dodaju 5 godina licu - pretanke i neuredne! Želite li izgledati mlađe, posvetite posebnu pažnju svojim obrvama i zapamtite kako pune, uredne obrve licu daju izrazito mladenački izgled.

8. Osmijeh, molim

Smijte se, čak i kada nemate razloga za to. Namrgođeno lice izgleda starije, a mrštenje stvara nove bore. Topao, širok osmijeh u trenu skida godine s lica.

9. Svijetle boje uz lice

Ukoliko želite izgledati mlađe, podmladite svoju garderobu. To ne znači da trebate početi nositi trendi krpice namijenjene dvadesetogodišnjakinjama, već da nabavite nekoliko ključnih komada u svijetlim i žarkim bojama koje će dati instant anti-age efekat vašem licu. Fuksija, žuta, zelena i svijetloplava boja osvježit će vaše lice te pomoći da izgledate energičnije i mlađe, piše Stil.kurir-info.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak